Kan längden skilja 1 cm?

Vad händer om man köper torkarblad som är 0,5-1 cm för långa eller 0,5-1 cm för korta? Kommer det bli ränder på rutan eller kommer bladen stöta emot i karossen på bilen eller kommer torkarbladen stöta ihop med varandra?

Får det skilja en centimeter på torkarbladens längd?

Troligtvis händer INGENTING! 0,5-1 cm "felmarginal" brukar för det mesta fungera alldeles utmärkt, då det innebär så lite som 0,25-0,5 cm för kort eller långt på vardera sida.

Om du exempelvis mäter upp bladen till 61 cm på bilen, så ska det inte vara några problem med att montera 60 cm, osv. osv.

Notera även att olika märken av torkarblad kan vara olika i designen osv., vilket även kan skilja på längden. Två 550 mm torkarblad av olika märken behöver således inte vara exakt 55 cm.

OBS! Släng dock ett öga på hur pass mycket utrymme som finns tillgodo när torkarbladen är igång och torkar vindrutan, vissa enstaka bilar kanske inte har särskilt många millimeter till kanterna. Det kan även vara så att torkararmarna är inställda "exakt" på mm när bladen är i viloläge. Dessa två scenarier är dock väldigt ovanliga! Om torkararmarna är väldigt låga så kan man bara justera dem litegrann.

Här på Torkarblad.nu har vi flera olika varumärken av torkarblad, såsom PPS och Bosch. Om du exempelvis söker längden 580 mm så finns den från PPS (ProParts), medan Bosch har 575 mm som närmsta längd, vilket dock klassificeras som samma när det kommer till passformen.

Vi har även kunder som valt avsevärt kortare längd på bladen även vad som original satt monterat, exempelvis 650 mm istället för 700 mm!

För att summera! Stirra dig inte blind på millimetrar, upp till 1 cm "fel" är ofta "rätt" oavsett!

Välkommen att handla dina torkarblad här i e-butiken!