ProParts vs Valeo vs Bosch!

Vilket märke är bäst när det gäller torkarblad? Vilket ska man välja utav dessa tre?

Torkarblad från ProParts, Valeo och Bosch

Vi på Torkarblad.nu har valt att främst fokusera på ovan nämnda varumärken i vår webshop, när det kommer till torkarblad, och då mer specifikt: ProParts Flatblade, Valeo First Flat Multiconnection samt Bosch AeroTwin Plus. Samtliga blad är av typen flatblade.

En utav anledningarna till att vi valde just PPS (Professional Parts Sweden), Valeo och Bosch torkarblad är att vi själva föredrar och använder dessa på bilarna sedan tidigare, alla tre har helt enkelt fungerat riktigt bra efter att man varit missnöjd med andra märken.

Det är även därför som vi har svårt att välja ut enbart en vinnare, utan vi skulle säga att ALLA dessa är vinnare i sin egen kategori!

Med PPS Flatblade så får du bl.a. rikligt med adaptrar (12 styck!) som gör att bladen passar upp till 99% av bilarna på marknaden, vilket kanske är dess största styrka. Men även kvalitén, designen och funktionen är mer än bra! Vi får heller inte glömma det mycket attraktiva priset! ProParts produktutbud omfattar mycket mer än bara torkarblad, de är bland annat välkända för sina högkvalitativa eftermarknadsdelar till Volvo och Saab!

Valeo First Flat Multiconnection har även de ett antal adaptrar (därav namnet Multiconnection) som medföljer i förpackningen, och även om det inte är lika många som PPS så passar bladen en hel uppsjö av olika bilmodeller. First Flat är gedigna torkarblad som håller länge och fungerar ypperligt i höga hastigheter samtidigt som de ger en bra och tyst torkarupplevelse! Väldigt trevliga torkarblad till ett schysst pris! Valeo är ett stort namn inom torkarblad och mycket annat och levererar OE till många bilmodeller!

Bosch Aerotwin Plus är för många det självklara valet till sin bil, och vi förstår varför! Dessa torkarblad sveper fram över vindrutan, tyst och nästan obemärkt, oavsett om det är i stan eller på motorvägen! Bladen trycker jämnt mot glaset och har en lång livslängd. Bosch står för hög kvalitet och är ett utav de främsta namnen inom torkarblad (och andra produkter givetvis), med all rätt dessutom. Flertalet biltillverkare väljer Bosch som sin leverantör av torkarblad!

Som sagt, vi gillar alla tre varumärken lika mycket och det blir därför upp till dig som kund att välja det du föredrar och som passar din bil! :)

Vi vill ogärna klassificera torkarbladen efter någon skala, men om vi "måste" så skulle den se ut något såhär:

PPS (Flat Blade) = MYCKET BRA

VALEO (First Flat Multi) = BÄTTRE ÄN MYCKET BRA

BOSCH (Aerotwin Plus) = THE BEST

..dvs. i princip såsom prissättningen ser ut.

Kontakta oss gärna vid vilka frågor som helst så återkommer vi på ett studs! Välkommen!